Když do čokolády přidáte sůl, vznikne vzácný okamžik. Díky tomu, že jsou v této čokoládě obsaženy všechny chutě, které dokáže váš jazyk rozlišit, zažijete přímo vjemovou explozi. A proto, že v sobě čokoláda se solí obsahuje sladkou, kyselou, hořkou a samozřejmě i slanou chuť, jsou aktivovány všechny oblasti jazyka. A to je opravdu gurmánský zážitek. O kyselou a hořkou chuť se postarají kakaové boby. Sladkou přinese kvalitní třtinový cukr a slanou himálajská sůl. Váš jazyk tuto kombinaci neočekává a možná bude dokonce trošku zmatený. Dobře zmatený! Díky tomu, že je himálajská sůl jemnější než ta klasická, dokáže čokoládu zjemnit. Potlačí její přirozenou hořkost, a naopak vytáhne ovocné tóny kakaových bobů. Díky působení soli dokonce začnete intenzivněji vnímat zajímavé chuťové kontury, které byste v čistě čokoládě rozpoznali jen stěží. Velmi zajímavé je také skutečnost, že ji někteří lidé, díky její jemné chuti, zaměňují za čokoládu mléčnou.
Pro tuto čokoládu jsme vybrali nepřekonatelnou odrůdu kakaových bobů zvanou Criollo, která pochází z Peru. Je jí na světě méně jak 2 % z celkové produkce kakaových bobů. Je velmi vzácná a ceněná. Její chuť je delikátní, jemná, s minimem hořkosti a vyznačuje se svojí ovocností.
Jelikož jsme malá čokoládová manufaktura, považujeme každou tabulku za originál. Každé věnujeme velkou dávku energie a nadšení. Ruční práce se s masovou produkcí nedá srovnávat. Výrobní proces máme zcela pod kontrolou a dbáme na maximální kvalitu finálního produktu. V našich čokoládách nenajdete žádnou chemii, aditiva, aromata, nebo lecitiny. Pracujeme jen s přírodními surovinami. Věříme, že k docílení skvělé chuti si nemusíme pomáhat ničím dalším.
SLOŽENÍ:
kakaové boby*, třtinový cukr*, himálajská sůl (1 %). Obsah kakaové sušiny nejméně: 60 %.
* = BIO produkt
KAKAOVÉ BOBY:
odrůda Criollo, země původu Peru
HMOTNOST:
60 g
INFORMACE PRO ALERGIKY:
Může obsahovat stopy mléka a ořechů.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem.
Druh čokolády | Hořká |
---|