Dle předpisů musí mléčná čokoláda obsahovat minimálně 25 % kakaové sušiny. Na masovém trhu se setkáte většinou s hodnotou něco málo přes 30 %. My jsme pro vás připravili recepturu s 52 % kakaové sušiny. Mléčná čokoláda z naší manufaktury má výraznou kakaovou chuť. Mléko používáme především jako prostředek pro zjemnění. Navíc díky němu vynikají chuťové kontury kakaových bobů.
Pro naše čokolády využíváme pouze boby, které si dovážíme a sami zpracováváme. Většina běžných výrobců pouze nakupuje hotovou čokoládovou hmotu, kterou přepouští do tabulek. My máme celý výrobní proces pod kontrolou. Boby třídíme, ochutnáváme, čistíme, pražíme, meleme, osladíme a vytvoříme tabulky. Tuto mléčnou čokoládu jsme vyrobili z výběrových kakaových bobů odrůdy Criollo, které pochází z Peru. Jedná se o nejvzácnější odrůdu, které jsou na světové produkci pouhá 2 %. Čokoládě propůjčuje rafinovanou chuť s ovocnými tóny. Charakteristická je i nízká úroveň hořkosti oproti kvalitativně horším odrůdám.
Jako manufaktura se pyšníme tím, že každá tabulka naší mléčné čokolády dostává zvláštní péči. Každý kus je originál, který pošleme do světa naplněný energií a láskou. Navíc bez jakékoliv chemie, aromat, náhražek, aditiv. Do čokolády nepřimícháme ani běžně užívané lecitiny. Vystačíme si jen se základními surovinami. V případě naší mléčné čokolády se jedná pouze o kakaové boby, třtinový cukr, sušené mléko a kakaové máslo. Nic dalšího kvalitní mléčná čokoláda nepotřebuje!
SLOŽENÍ:
kakaové boby*, třtinový cukr*, sušené mléko*, kakaové máslo*. Obsah kakaové sušiny nejméně: 52 %.
* = BIO produkt
KAKAOVÉ BOBY:
odrůda Criollo, země původu Peru
HMOTNOST:
60 g
INFORMACE PRO ALERGIKY:
Obsahuje mléko. Může obsahovat stopy ořechů.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem.
Druh čokolády | Mléčná |
---|