Chocolate Hill - Mléčná bez cukru slazena borůvkami 59% 50g (M)

Máte chuť na mléčnou čokoládu, ale nechcete konzumovat cukr nebo sladidla? Připravili jsme pro vás unikátní alternativu. Mléčnou čokoládu, která za svoji nasládlost vděčí pouze plnotučnému mléku a lyofilizovaným kanadským borůvkám. Ano, čtete dobře! Vzali jsme jednu z nejhodnotnějších surovin na trhu a použili ji k doslazení. Nyní můžete mlsat bez jakýchkoliv výčitek.
Produkt již není v prodeji.

Jak mléčná čokoláda bez přidaných cukrů a sladidel oslazená borůvkami chutná?

Do ruky se vám dostane čokoláda, která snad nelze ani s ničím srovnat. Pokud jsme dobře hledali, tak se dosud nikdo na světě k podobné receptuře neodhodlal. Čokoláda díky borůvkám dostává zcela nečekaný chuťový rozměr, který si budete užívat.

Je velmi ovocná, mléko ji příjemně zjemňuje, avšak nedominuje. Je kakaově intenzivní. Jedná se totiž o vysokoprocentní mléčnou čokoládu s nezvyklé vysokým obsahem kakaových složek (59 %). V každé tabulce je tolik lyofilizovaných borůvek, že pokud by byly v čerstvé podobě, tak by jich bylo přibližně 20 gBorůvky v ní skutečně cítíte. Od začátku až do konce! Díky nim vás bude čokoláda mimořádně bavit. Borůvky nepřinášejí jen jemnou nasládlost, ony jsou i zdrojem mírně kyselých tónů, díky kterým je čokoláda velmi svěží.

Ve 100 g této čokolády je 16,8 g přirozeně se vyskytujících cukrů. Jedná se o cukry, které pocházejí ze sušeného plnotučného mléka z Vysočiny, borůvek z Německa a kakaových bobů z Peru. Tyto cukry jsou výživově mnohem hodnotnější než bílý rafinovaný cukr u komerčně prodávaných čokolád. Když budeme srovnávat pouze čísla, tak tolik cukru běžně obsahují 85% hořké čokolády.

Určitě však nečekejte klasickou mléčnou čokoládu, kde dominuje silná sladkost. Bez přídavku velkého množství cukru to není možné. Má blíže k hořkým čokoládám, nabízí však zcela jiný chuťový zážitek. Je velmi rafinovaná, nutí každého mlsouna doslova přemýšlet a hloubat nad ní. Nejlepší je vzít si malý kousek, položit ho na jazyk, zavřít oči, nechat čokoládu pomalu rozpouštět a užívat si až neuvěřitelnou komplexnost chutí.

Antioxidantová bomba

Nejenom, že je tato čokoláda velmi chutná, ona to není žádná cukrovinka, kterou byste se museli bát konzumovat i ve větším množství. Je vhodná jak pro diabetiky, tak i pro ty z vás, kteří se chtějí stravovat bez zbytečných cukrů (low carb). Dovolíme si prohlásit, že to pravděpodobně bude nejzdravější čokoláda na trhu. Nevyrovnají se jí ani čisté 100% čokolády. Ty postrádají bílkoviny, kterých je v této čokoládě 18,5 g na 100 g. Ony v sobě nemají ani borůvky, které rozšiřují rozsah pozitivních vlivů naší čokolády.

Kombinace výběrových kakaových bobů z Peru s borůvkami přináší neskutečnou porci antioxidantůKakaové boby (ale i kakaové máslo, které jsme do čokolády též přidali) obsahují významné množství tzv. polyfenolů, což jsou antioxidanty, které dle celé řady studií výrazně snižují riziko kardiovaskulárních chorob. Borůvky jim zdatně sekundují. Z hlediska obsahu antioxidantů patří s kakaovými boby na přední příčky. Mezi veškerými běžnými druhy ovoce a zeleniny jich obsahují zdaleka nejvíce. I ony jsou účinnou prevencí kardiovaskulárních chorob, působí i proti stresu, zánětlivým reakcím, snižují obsah cukru v krvi a zpomalují stárnutí našich buněk. A není to jen o antioxidantech. Kakaové boby obsahují skoro 400 tělu prospěšných látek. Borůvky jsou bohatým zdrojem vitaminů (B, C a A) a minerálních látek (zejména manganu, hořčíku, fosforu, železa, síry, chromu a zinku). Díky šetrnému procesu lyofilizace, při kterém se borůvky efektivně zbaví veškeré vody, v nich všechny prospěšné látky zůstávají v téměř nezměněné podobě a množství. A jejich podíl v každé tabulce skutečně není zanedbatelný.

Z hlediska zdravotních benefitů je tato čokoláda bez přidaných cukrů a sladidel něco naprosto nevídaného a v zásadě již nejsme schopni vymyslet hodnotnější produkt. S ohledem na přínos všech použitých surovin ji můžete vnímat jako skvělý doplněk stravy, který navíc výborně chutná. Tuto čokoládu si můžete dopřát každý den, je to doslova elixír toho nejlepšího, co příroda nabízí!

SLOŽENÍ:
kakaové boby, sušené plnotučné mléko, kakaové máslo, lyofilizované borůvky (6 %). Obsah kakaové sušiny nejméně: 59 %.

KAKAOVÉ BOBY:
odrůda Criollo, země původu Peru

HMOTNOST:
60 g

INFORMACE PRO ALERGIKY:
Může obsahovat stopy skořápkových plodů.

UPOZORNĚNÍ:
Čokoláda obsahuje přirozeně se vyskytující cukry z mléka, lyofilizovaných borůvek a kakaových bobů.

SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem.

Druh čokoládyMléčná

Položit dotaz k produktu

Mohlo by se Vám také líbit