Jak chutná náš oříškový krém s bílou čokoládou?
Ve složení, a také v chuti, dominují mandle. V krému jich je 45 %. Jsou jemně upražené, aby si zachovaly co nejvíce živin a prospěšných látek. Naší velmi oblíbenou bílou čokoládou bez přidaných cukrů jsme ani trochu nešetřili. Její podíl jsme v této dobrotě stanovili na 32,5 %, což je obsah čokolády, který u jiného výrobce nejspíš nenajdete. Bílá čokoláda dodává krému správnou hustotu, nezaměnitelnou chuť a příjemnou jemnost. Dalším důležitým prvkem je kokos, kterého obsahuje 18 %. Dlouho jsme pracovali na receptuře a dospěli jsme k závěru, že ho musíme umlet zcela dohladka. Díky tomuto postupu neřeže v krku a dokonale předává svoji charakteristickou exotickou vůni. Pomyslnou třešničkou na dortu je přidání pravé vanilky, která stojí za dalším zjemněním. Krému navíc dodává přirozenou nasládlost a krásně jeho chuť zakulacuje.
Tento oříškový krém není výrazně sladký. Snažíme se pracovat pouze s chutí přírodních surovin. Naši bílou čokoládu, která je v něm obsažena, doslazujeme jen přírodním sladidlem erythritol. I tak ho je v krému málo. V samotné čokoládě ho je obsaženo 20 %. To znamená, že v krému ho najdete jen 6,5 %.
SLOŽENÍ:
pražené mandle 45 %, bílá čokoláda bez přidaných cukrů 32,5 % (kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, sladidlo erythritol (20 %), vanilka mletá), kokos 18 %, kokosový olej 4,5 %, vanilka mletá. Obsah kakaové sušiny v čokoládě nejméně: 45 %.
KAKAOVÉ MÁSLO V ČOKOLÁDĚ:
země původu Dominikánská republika
HMOTNOST:
250 g
INFORMACE PRO ALERGIKY:
Může obsahovat stopy ostatních skořápkových plodů.
DOPORUČENÍ:
Na povrchu se může vytvářet olejová vrstva. Před konzumací doporučujeme promíchat. Při nižších teplotách tuhne. Nejlépe chutná při pokojové teplotě. Nadměrná konzumace může vyvolat projímavé účinky.
SKLADOVÁNÍ:
Uchovávejte na temném místě. Po otevření uchovávejte v chladu a spotřebujte do 14 dnů.