Chocolate Hill - Hořká BIO 70% 60g (H)

Čistá hořká čokoláda, na které můžete nejlépe poznat chuť vzácné odrůdy kakaových bobů Criollo, která je při její výrobě použita. Nechcete cítit nic jiného než dlouho nekončící kakaovou chuť? V tom případě je volba jasná.
Produkt již není v prodeji.

Čistá 70% hořká čokoláda – jak chutná?

Chuť této čokolády je díky použité odrůdě kakaových bobů, kterou vám představíme níže, doslova dlouhotrvajícíČokoláda z prémiových kakaových bobů se vám v chuťových pohárcích udrží opravdu dlouho. Mnoho našich zákazníků si naší čokolády cení hlavně proto, že jim stačí malý kousek, aby si jí dostatečně užili. Nemusí jí tak spořádat velká kvanta a následně si to vyčítat. U běžných hořkých čokolád se můžete setkat s tím, že primárně cítíte chuť cukru a kakaovost zaznamenáte jen na chvilku. To je ten moment, který vás nutí sníst tabulku na posezení.

Hořká čokoláda vyrobená metodou Bean to Bar

Kouzlo této metody spočívá v tom, že si kakaové boby pro výrobu čokolády dovážíme a zpracováváme je sami. Díky tomu máme všechny kroky výrobního procesu pod kontrolou. Pro tuto hořkou čokoládu používáme velmi vzácnou a nedostatkovou odrůdu bobů zvanou Criollo. O její vzácnosti svědčí zejména fakt, že na úhrnné světové produkci zastupuje pouhá 2 %. Chuť těchto bobů je mimořádně aromatická, s ovocnými tóny a nízkou úrovní hořkosti. A to je ten důvod, proč je chuť naší hořké čokolády tak dlouhotrvající.

Tak tmavá, nebo hořká?

Ač zde zmiňujeme používanější termín "hořká čokoláda", na obalech našich čokolád uvádíme "tmavá čokoláda". Důvod je jednoduchý. Protože mají kakaové boby Criollo nízkou úroveň hořkosti, přijde nám téměř nepatřičné naše čokolády opatřovat výrazem "hořká''. Symbolizuje vlastnost, kterou v našich čokoládách úmyslně potlačujeme a dle tohoto rozhodnutí také volíme použité suroviny a výrobní procesy. Ano, každá čokoláda (stejně jako káva) potřebuje určitou míru přirozené hořkosti, avšak méně je někdy více. A méně hořkosti dává více prostoru vyniknout přirozeným ovocným a karamelovým tónům. Čokoláda je díky tomu svěžejší a pro konzumenta zajímavější.

Ruční práce a základní suroviny

Jsme malá čokoládová manufaktura, která se zaměřuje na kvalitu. A nejde o marketingovou proklamaci. Využíváme jen ty nejlepší dostupné suroviny. A stojíme si za názorem, že pokud chceme dělat jen tu nejlepší čokoládu, nemůžeme výrobu v žádném kroku šidit. Pravá čokoláda nesmí obsahovat žádnou chemii, aditiva, náhražkyVyhýbáme se i běžně využívaným lecitinům. Tato tmavá čokoláda je pouze dvousložková. Je vyrobena jen z kakaových bobů a kvalitního třtinového cukru.

SLOŽENÍ:
kakaové boby*, třtinový cukr*. Obsah kakaové sušiny nejméně: 70 %.
* = BIO produkt

KAKAOVÉ BOBY:
odrůda Criollo, země původu Peru

HMOTNOST:
60 g

INFORMACE PRO ALERGIKY:
Může obsahovat stopy mléka a ořechů.

SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem.

Druh čokoládyHořká

Položit dotaz k produktu

Mohlo by se Vám také líbit