Chocolate Hill - Hořká bez cukru 77% 60g (H)

Vzepřeli jsme se obecné představě, že čokoláda bez cukru je pouhým chuťovým kompromisem. Připravili jsme pro vás ručně vyráběnou Bean to Bar tmavou čokoládu, u které ani nepoznáte, že v ní cukr není. Použili jsme prémiové kakaové boby odrůdy Criollo z Peru, zjemnili ji mandlemi, kešu ořechy a kvalitním kakaovým máslem. Vybrali jsme to nejlepší dostupné sladidlo - erythritol. Nelekejte se názvu, patří mezi přírodní sladidla a níže v popisu se o něm dozvíte více.
Produkt již není v prodeji.

Čokoláda bez cukru - jak chutná?

Nejjednodušším způsobem, jak udělat čokoládu bez cukru, je vyrobit 100% čokoládu. Tedy takovou, která obsahuje jen kakaové boby. Jenže ne každý takovou čokoládu snese. Je moc silná, hořká a intenzivní. Většina lidí si na ní nepochutná. A chuť na sladké v žádném případě nezažene.

Proto jsme usoudili, že je třeba uvažovat nad způsoby, jak čokoládu zjemnit a zachovat požitek z její konzumace.

Základem jsou kakaové boby vzácné odrůdy Criollo, které pochází z Peru. Vyznačují se svojí ovocnou chutí a nízkou úrovní hořkosti. Podstatného zjemnění jsme dosáhli tím, že jsme spolu s boby umleli i mandle a kešu ořechy, které mají přirozeně nasládlou chuť. Následně jsme přidali kvalitní kakaové máslo, které též snížilo intenzitu kakaových bobů.

Důležitou složkou této čokolády bez cukru je erythritol. Níže si o něm povíme více.

A jak bychom tedy popsali tuto čokoládu? Je opravdu velmi jemná. Jedná se o vysokoprocentní tmavou čokoládu, ale nějakou velkou hořkost nečekejte. Jakmile se vám dostane na jazyk, začne se krásně rozpouštět. Nejdříve vaše chuťové pohárky zasáhne příval intenzivní kakaové chuti, která začne postupně, díky obsaženým mandlím a kešu, přecházet do oříškových tónů. Díky přítomnosti erythritolu nebudete postrádat sladkost a čokoláda vás dokonale chuťově uspokojí. Výsledek je jednoznačný. Můžete si konečně vychutnat chuť opravdové čokolády bez výčitek!

Sladidlo erythritol

Mnoho lidí se pozastaví nad jeho názvem. Bohužel zní opravdu hodně chemicky a přitom se jedná o látku, která patří mezi přírodní sladidla. Do této čokolády dokonce využíváme erythritol. Zvolili jsme ho, jelikož na rozdíl od mnoha jiných sladidel nemá výrazné projímavé účinky, nebo nepříjemnou pachuť. Nutno však upozornit, že i jeho nadměrná konzumace může vyvolat projímavé účinky. Maximální denní dávka by neměla u dospělého člověka překračovat 50 g. V naší jedné tabulce je ho obsaženo 7,8 g, takže se dosažení maximální denní dávky skutečně bát nemusíte, i kdybyste ji dokázali sníst na posezení. Což si můžete opravdu dovolit, protože erythritol nemá žádné kalorie!

Má dokonce celou řadu pozitivních účinků a benefitů pro naše zdraví. Pro ty z vás, kteří se o něm chtějí dozvědět více, jsme připravili zajímavý článek, který se mu podrobně věnuje a také ho srovnává s ostatními dostupnými sladidly.

Skoro žádné sacharidy

V nutričních hodnotách stojí za zmínku obsah sacharidů. Tato čokoláda obsahuje na 100 g pouze 15,4 g sacharidů. Ale pozor. Z toho je 13 g cukerný alkohol (erythritol), který v těle nemetabolizuje (nezvyšuje glykemický index). Podskupina sacharidů zvaná jako cukry je na 100 g čokolády zastoupena pouhými 1,2 g a to jen díky přirozenému výskytu v kakaových bobech, kešu oříšcích a mandlích.

SLOŽENÍ:
kakaové boby, kakaové máslo, sladidlo erythritol (13 %), kešu ořechymandle. Obsah kakaové sušiny nejméně: 77 %.

KAKAOVÉ BOBY:
odrůda Criollo, země původu Peru

HMOTNOST:
60 g

INFORMACE PRO ALERGIKY:
Může obsahovat stopy mléka a ostatních skořápkových plodů.

Druh čokoládyHořká

Položit dotaz k produktu

Mohlo by se Vám také líbit