POPIS PRODUKTU
O KÁVĚ
Stanice Nemba leží v severní provincii Kayanza. Každá mycí stanice je řízena a vedena vlastním agronomem. Tento agronom dohlíží na správné pěstování a vzdělávání zemědělců. Společnost Nemba používá monitorovací systém k zajištění sledovatelnosti v celém výrobním a zpracovatelském řetězci.
Všech 3000+ producentů jsou drobní zemědělci, kteří vlastní průměrně 150 kávovníků. Farmy dodávající kávové třešně do Nemby se nacházejí asi 1700 metrů nad mořem poblíž lesa Kibila. Prací stanice má více než dvě stě sušících stolů a může ročně zpracovat až 750 tun kávových třešní.
Navzdory všudypřítomnosti pěstování kávy v Burundi každý malý producent pěstuje relativně malou sklizeň. Běžný drobný farmář má přibližně 250 stromů obvykle ve svých zahradách. Každý strom plodí v průměru 1,5 kilogramu kávových třešní. Průměrný producent ročně produkuje asi 200-300 kilogramů kávy.
Bezpečnost a pohodlí, které přináší hodnotná plodina jako je káva, zajišťuje obyvatelům více času pro další úkoly včetně koníčků.
JAK PŘIPRAVIT KÁVU?
Kávu Burundi Nemba můžete připravit tak, jak to máte nejraději.
Kávu ale doporučujeme připravit ALTERNATIVNÍ METODOU (např. Aeropress, French press, V60, Chemex, Moka konvička...), kdy se nejvíce rozvinou její chuťové vlastnosti.
Váha: 250g