POPIS PRODUKTU
O KÁVĚ
Když Jane Luo a její manžel začali pěstovat kávu na farmě Yirong v roce 1987, stali se průkopníky mezi pěstiteli kávy v prefektuře Menglian v Yunnanu. Dnes, o 30 let později, pracuje jejich dcera Jean Luo se svou matkou Jane na dalších posunech v pěstování a i na rozšiřování jejich podnikání o export. Janein partner, Song, se podílí na řízení agronomie a farmaření.
Jak káva získá čistou a šťavnatou chuť?
Při sklizni jsou kávové třešně selektivně ručně sbírány a poté putují do mechanického vodního odslupkovávače. Získaná kávová zrna se potom fermentují v betonových nádržích obložených dlaždicemi po dobu 24 až 30 hodin. Po fermentaci se pergamen vyčistí v promývacích kanálech a suší se na vyvýšených postelích po dobu 30 až 38 dnů.
JAK PŘIPRAVIT KÁVU?
Kávu Čína Yirong fully washed můžete připravit tak, jak to máte nejraději.
Kávu ale doporučujeme připravit ALTERNATIVNÍ METODOU (např. Aeropress, French press, V60, Chemex, Moka konvička...), kdy se nejvíce rozvinou její chuťové vlastnosti.
Váha: 250g