CoffeeSpot - Etiopie Nebso Aba Dega Basasha natural 250g

Chuť: Jahody, tmavá čokoláda, karamel Země: Etiopie  Region: Djimma Město: Bashasha kebele, Goma Farma
Produkt již není v prodeji.

POPIS PRODUKTU

  • Chuť: Jahody, tmavá čokoláda, karamel
  • Země: Etiopie 
  • Region: Djimma
  • Město: Bashasha kebele, Goma
  • Farma/ zpracovatelský závod: Nebso Abadega
  • Metoda zpracování: Natural
  • Nadmořská výška: 1980 - 2100m
  • Odrůdy: Směs regionálních odrůd
  • Dovozce: Sucafina

O KÁVĚ

Díky projektu Bashasha je producent a farmář Nebso Abadega schopen exportovat a prodávat svou kávu pod svým vlastním jménem, což nebylo v Etiopii dříve možné. Nebso byl členem známého pěstitelského družstva Duromina. Díky tomuto projektu a zjednodušení dodavatelského řetězce získávají farmáři jako je Nebso v oblasti Djimma zaplaceno až o 25% více než ostatní.

Celý proces trvá přibližně 10 až 15 dní, než třešeň dosáhne vlhkosti 11-12%. Po uschnutí si třešně odpočinou a cestují do suchého mlýna pro přípravu na vývoz.

JAK PŘIPRAVIT KÁVU?

Kávu Etiopie Nebso Aba Dega Basasha natural můžete připravit tak, jak to máte nejraději.

Kávu ale doporučujeme připravit ALTERNATIVNÍ METODOU (např. Aeropress, French press, V60, Chemex, Moka konvička...), kdy se nejvíce rozvinou její chuťové vlastnosti.

Váha: 250g

Položit dotaz k produktu

Mohlo by se Vám také líbit