POPIS PRODUKTU
O KÁVĚ
Díky projektu Bashasha je producent a farmář Nebso Abadega schopen exportovat a prodávat svou kávu pod svým vlastním jménem, což nebylo v Etiopii dříve možné. Nebso byl členem známého pěstitelského družstva Duromina. Díky tomuto projektu a zjednodušení dodavatelského řetězce získávají farmáři jako je Nebso v oblasti Djimma zaplaceno až o 25% více než ostatní.
Celý proces trvá přibližně 10 až 15 dní, než třešeň dosáhne vlhkosti 11-12%. Po uschnutí si třešně odpočinou a cestují do suchého mlýna pro přípravu na vývoz.
JAK PŘIPRAVIT KÁVU?
Kávu Etiopie Nebso Aba Dega Basasha natural můžete připravit tak, jak to máte nejraději.
Kávu ale doporučujeme připravit ALTERNATIVNÍ METODOU (např. Aeropress, French press, V60, Chemex, Moka konvička...), kdy se nejvíce rozvinou její chuťové vlastnosti.
Váha: 250g