POPIS PRODUKTU
O KÁVĚ
Všechny kávy, které proudí do společnosti Imara, jsou zpracovány mokrou metodou (washed), a to podle velmi vysokých standardů Keni, pokud jde o postupy během sklizně po sklizni.
Káva se selektivně ručně sbírá a poté roztřídí, aby se odstranily všechny nezralé, přezrálé nebo poškozené zrnka.Poté se rozvlákňují a fermentují v průměru 12–24 hodin, v závislosti na konkrétním podnebí v dané oblasti.Po fermentaci jsou plně promyty a tříděny podle hustoty, než jsou předány k sušení na vyvýšených afrických postelích.
Důrazně podporujeme tuto spolupráci v Keni, protože výrobcům dává větší sílu, kontrolu produkce a uznání. V této struktuře proudí více peněz zpět přímo k pěstitelům.
Kahawa Bora mlýn je relativně malý, ale je dokonale dimenzován pro výběrovou kávu a drobné farmáře.To dokonale odráží způsob, jakým Kenyacof pracuje se skupinami producentů a družstvy.
Cílem je identifikovat a zpracovat kvalitní kávu, zajistit, aby zemědělci byli odměněni za svou produkci, a zajistit úplnou transparentnost a sledovatelnost pro producenty i kupující.
JAK PŘIPRAVIT KÁVU?
Kávu Keňa Imara washed můžete připravit tak, jak to máte nejraději.
Kávu ale doporučujeme připravit ALTERNATIVNÍ METODOU (např. Aeropress, French press, V60, Chemex, Moka konvička...), kdy se nejvíce rozvinou její chuťové vlastnosti.
Váha: 250g