Kakaové boby, z nichž je vyrobena tato čokoláda, pocházejí přímo z kolébky kakaa. Oblasti jižní Tabasco a severní Chiapas jsou původním rodištěm kakaovníku. Boby pěstují drobní farmáři v několika komunitách, jejichž celkový objem sklizně nepřesahuje 15 tun. Pěstování vede několik nadšených agronomů, kteří chtějí dokázat, že kultivace kakaa lze dosáhnout přirozenou cestou. Geneticky je toto kakao přírodními hybridy prapůvodní odrůdy Criollo. Fermentace se provádí centrálně s maximální pečlivostí. Při procesu je sledována teplota a atmosférické podmínky. Sušení probíhá v sušících tunelech na sítech v několika patrech za přirozeného proudění vzduchu.
Produkt již není v prodeji.
SLOŽENÍ
Kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo.
Obsah kakaové sušiny nejméně: 75 %.
Může obsahovat stopy lískových ořechů, mandlí a mléka
Skladujte v suchu při teplotě do 25°C.
Druh čokolády
Hořká
Mohlo by se Vám také líbit
Při poskytování služeb na těchto stránkách, zejména při analýze jejich návštěvnosti, jsou používány soubory cookies. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.