Nealkalizovaný přírodní kakaový prášek. Čistší varianta kakaa.
Alkalizace je chemický proces, prováděný za použití regulátorů kyselosti, jimž nejčastěji jsou uhličitan draselný a uhličitan sodný. Používá se hlavně u kakaa, které je vyrobené z méně kvalitních kakaových bobů a tím pádem i jejich chuťový profil není moc lákavý. Alkalizací prášku dojde k zmírnění jeho kyselosti, zjemnění hořkosti, ztmavnutí barvy a k lepší rozpustnosti. Na druhou stranu se s tímto procesem vytrácí část zdraví prospěšných látek, které přirozeně obsahuje. Kvalitní kakaový prášek je na první pohled poznát díky jeho světlé barvě. Je výbornou přísadou při pečení, či k výrobě horkého nápoje.
Produkt již není v prodeji.
Nealkalizovaný přírodní kakaový prášek. Čistší varianta kakaa.
SLOŽENÍ:
Kakaový prášek
Skladujte v suchu při teplotě do 25°C.
Mohlo by se Vám také líbit
Při poskytování služeb na těchto stránkách, zejména při analýze jejich návštěvnosti, jsou používány soubory cookies. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.