Černý rybíz má vysoký obsah vitamínu C ( pro srovnání až třikrát více než ostatní odrůdy rybízu ). Je oblíbený pro svou osvěžující, jemně kyselou chuť. V těchto fialových bobulí se skrývá spoustu minerálů a vitamínů důležitých pro pro správné fungování našeho těla – jako např. vitamín E, vitamíny skupiny B, vápník, železo, rutin, draslík a zinek. Navíc je skvělým zdrojem vlákniny.
Sušené křupavé kousky rybízu můžete konzumovat přímo nebo lze použít k dochucení oblíbeného bílého jogurtu, cereálních kaší a dalších pokrmů.
89 Kč
Složení: 100 % černý rybíz
Nutriční hodnoty na 100 g:
Energie: 1 202 kJ / 287 kcal
Tuky: 6,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 59,6 g
z toho cukry: 39,6 g
Vláknina: 20 g
Bílkoviny: 7,6 g
Sůl: < 0,1 g
Země původu: Polsko
Alergeny: Neobsahuje alergeny. Může obsahovat stopy lepku, mléka, skořápkových plodů, arašídů a sóji.
Mohlo by se Vám také líbit
Při poskytování služeb na těchto stránkách, zejména při analýze jejich návštěvnosti, jsou používány soubory cookies. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.