Charakteristika:ČAJ – KOŘENÍ – MANDARINKY
Druh:Arabika (Andung Sari, Sigarar Utang)
Proces:Natural
Původ:Gugung Tujuh, Sumatra,Nadm. výška: 1440–1700 m n.m.
Partner:Sucafina
Použití:filtrovaná káva
Informace:Zrnková káva
Už jste někdy ochutnali výběrovou kávu z Indonésie?
Produkce kávy má na indonéských ostrovech dlouhou tradici. Poprvé ji sem z Indie dovezli nizozemští kolonisté na přelomu 17. století a v dnešní době je Indonésie čtvrtým největším producentem kávy na světě. Soustředí se však primárně na produkci robusty a komoditních káv, proto máme velkou radost, že vám můžeme nabídnout přesný opak tradiční produkce. Členové kooperativy Koerintji Barokah Bersama z ostrova Sumatra pěstují výběrovou kávu na vulkanickém podloží v okolí sopky Kerinci. Kooperativu řídí pan Triyono, který je pro ostatní farmáře mentorem a šíří v regionu trend produkce výběrové kávy. Zároveň vede jejich zpracovatelský závod a laboratoř, ve které si všechny kávy společně praží a ochutnávají. Díky jeho práci a podpoře @sucafinaspecialty_europe pro vás nyní máme jedinečnou kávu s tóny čaje, koření a mandarinek.