CoffeeSpot - Kostarika Palmichal yellow honey 250g

Výrobce: CoffeeSpot
Kód: dc-866235
Pražená káva zrnková 100% Arabica oblíbené pražírny CoffeeSpot s jménem Kostarika Palmichal yellow honey.
259 Kč
Produkt není aktuálně dostupný a není možné jej zakoupit.

POPIS PRODUKTU

  • Chuť: Švestky, lískové oříšky, mléčná čokoláda
  • Země: Kostarická káva
  • Region: Frailes- Tarrazu
  • Zpracovatelský závod: Palmichal
  • Farma: Finca Frailes
  • Farmáři: Gerardo Calvo, Zaira Marín and William Méndez
  • Nadmořská výška: 1500 - 1600 m
  • Metoda zpracování: Yellow honey
  • Odrůda: Caturra
  • Sklizeň: 2019/2020

O KÁVĚ

Farma Finca Frailes - zrna pro tuto šarži byly vypěstovány na farmách Gerardo Calvo, Zaira Marín a William Méndez.Tito farmáři jsou blízcí přátelé, kteří spoluvlastňí a spravují Finca Frailes.Všichni tři jsou celoživotní pěstitelé kávy - druhá a třetí generace v rodině, která pěstuje kávu.Osadili farmu kávou před 30 lety a celou dobu pečlivě dodržovali pravidelný plán obnovy, aby udrželi zdravou produktivitu farmy.

Trio se zaměřuje na pěstování odrůd Caturra a Catuai. Palmichalský zpracovatelský mlýn se nachází v Kostarickém centrálním údolí v oblasti Tarrazu. Mlýn začal svůj provoz sklizní v roce 2015 - 2016 za účasti 30 pěstitelů. Mlýn zpracovává kávu od dodavatelů z oblastí Palmichal, Puriscal, Tarrazu a Frailes. Díky terasám a vyvýšeným postelím pro různé druhy sušení, je mlýn schopen zpracovat kávu všemi metodami zpracování kávy - washed, honey i natural.

Cílem mlýna je neustále hledat zemědělce, kteří trvale pěstují jedinečné kávy. Potom je bezchybně zpracovávat a dodávat je dovozcům a mikro-pražičům, kteří si uvědomují cenu kvality. Jejich drobný řemeslný model jim umožňuje sladit kávu drobných zemědělců se specifickými požadavky zákazníků na kvalitu a daný druh zpracování konkrétní kávy. V průběhu celého procesu jsou schopni udržovat ekonomickou a fyzickou sledovatelnost každého zrnka.

JAK PŘIPRAVIT KÁVU?

Kávu Kostarika Palmichal yellow honey můžete připravit tak, jak to máte nejraději.

Kávu ale doporučujeme připravit ALTERNATIVNÍ METODOU (např. Aeropress, French press, V60, Chemex, Moka konvička...), kdy se nejvíce rozvinou její chuťové vlastnosti.

Položit dotaz k produktu

Zákazníci dále kupují